De kern van leidinggeven voor professionals

Opleidingsinformatie

Je bent net leidinggevende geworden en in het begin liep het nog goed, maar nu zit je in de problemen. Mensen doen niet wat je vraagt, werken niet goed samen, er wordt geklaagd, de sfeer in het team verslechtert, vergaderingen vreten energie. Wat komt er allemaal kijken bij goed leidinggeven?

De meeste leidinggevenden zijn opgeklommen vanuit hun inhoudelijke werk als professional. Je autoriteit ontleen je vaak aan ervaring, vakkennis en hoe lang je bij een bedrijf werkt. Het leidinggeven doe je hoogstwaarschijnlijk op basis van intuïtie en op een manier die je kent van andere leidinggevenden. Eerst lijkt dat nog niet zo’n probleem, maar na een tijdje loop je vaak toch tegen een aantal zaken aan: leidinggeven blijkt een vak apart!


In de training worden je eigen opgedane ervaringen in een theoretisch kader geplaatst en vallen deze als puzzelstukken op zijn plaats. Door daarnaast lastige situaties d.m.v. praktische rollenspellen verder uit te werken wordt een basis gecreëerd die je zal helpen om effectiever en steviger leiding te geven.

 

Voor wie? Leidinggevenden: team leiders, managers, die nog niet zo lang leiding geven aan personeel.

 

Waarom zou je deze opleiding z.s.m. willen/ moeten volgen?

Omdat je als leiding gevende jezelf wilt ontwikkelen zodat je op een productieve manier in contact blijft met je medewerkers. Omdat je deel wilt uitmaken van een goed functionerend team en wilt delen in de successen die daar uit voortvloeien.

 

Wat kun je aan het einde van de dag?

Deelnemers voelen zich sterker in hun rol van leidinggevende. Ze weten waar ze heen willen en hebben meer vertrouwen in zichzelf en hun vaardigheid om daarop te kunnen sturen. Ze beseffen dat leidinggeven een vak apart is waarin je nooit uitgeleerd raakt.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact