De modedrager en de modesector

Opleidingsinformatie

De modemarkt loopt op straat en speelt zich voor het grootste en belangrijkste gedeelte af achter de ruiten aan de straat. Er is geen markt zo zichtbaar als de modemarkt. De modemarkt is een markt van vlees en bloed en een vrijwel letterlijk levende markt. Het is een subjectieve markt, waarnaar je om die te doorgronden zo objectief mogelijk moet proberen te kijken.

‘De kern van het modegebeuren’  laat op een onorthodoxe wijze de essentie van mode zien.
Het stelt je in staat beter en bewuster te kijken naar de wisselwerking tussen de modedrager en de modesector en van daaruit zelf beter en effectiever te ‘opereren’ in deze markt.
Een must voor elke modeprofessional.

De markt loopt op straat en speelt zich voor het grootste en belangrijkste gedeelte af achter de ruiten aan de straat. Er is geen markt zo zichtbaar als de modemarkt. De meesten kijken echter alleen in de eigen keuken en zien alleen de winkel om de hoek en lopen steevast alleen hun eigen vaste rondje. Maar een simpele kijk op de markt klopt niet en een eenzijdige kijk klopt nooit. En ronduit gevaarlijk zijn snotneus-journalisten en soortgenoot-deskundigen die terwille van het eigen brood een opgeklopte en dus van de werkelijkheid afwijkende kijk aan anderen willen aanpraten.

Je eigen schoenen moeten je door de markt dragen en je kunt dit niet vaak en niet ver en niet gevarieerd genoeg doen. Niet alleen de stad maar ook het dorp is de markt, niet alleen de villawijk maar ook de volksbuurt, niet alleen Amsterdam maar ook Groningen en Maastricht, niet alleen de dag maar ook de avond. En een verrekijker moet tot je vaste uitrusting behoren want niet alleen Nederland is de markt, maar ook Duitsland en Frankrijk en Amerika en de hele wereld en ieder land. En dit hangt allemaal samen en beïnvloedt elkaar, het ene wat meer dan het andere en het andere wat directer dan het ene en het ene wat sneller en het andere wat langzamer en dit alles is en vormt de totale markt.

Wat verder kijkenden in de markt kijken meestal naar de totale markt of een deel daarvan via rijen van cijfertjes over objecten en over andere cijfertjes, maar dit geeft alleen kennis. Zij het dat deze algemeen wel essentieel is om je te leiden naar waar je je het beste mee kunt bezighouden en waar je beter van af kunt blijven. En met als kanttekening dat je een vertaling naar gemiddelden merendeels achterwege moet laten, omdat er binnen het totaal teveel onderlinge verschillende 'marktplaatsjes' zijn met te sterk onderling verschillende eigen specifieke verhoudingen.

De werkelijke markt is echter een markt van vlees en bloed en een vrijwel letterlijk levende markt. Het is een subjectieve markt, waarnaar je om die te doorgronden zo objectief mogelijk moet proberen te kijken.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact