De kern van coachend adviseren (2 dagen)

Opleidingsinformatie

Vanuit je functie word je steeds vaker gevraagd om advies. Of het is een taak behorende bij je functie, bijvoorbeeld omdat je financieel professional bent, of werkzaam bent op HR. Een advies is zo gegeven, gevraagd en ongevraagd. Maar wordt er ook iets mee gedaan? Of zit je werk voor niks te doen? In deze training leer je een gedegen onderbouwd advies te geven, op dusdanige wijze dat deze ook geïmplementeerd wordt.

Vanuit je functie wordt je regelmatig om advies gevraagd. Of je wilt ontwikkelen naar een adviserende rol. In deze training doorlopen we alle facetten van het adviestraject. Van het verkrijgen van de opdracht tot de uiteindelijke start van implementatie. Daarnaast leer je je bewust te worden van je eigen referentiekader en hoe dit van invloed is op jouw rol als adviseur. Naast het inhoudelijke advies ben je na de training in staat deze op een aantrekkelijke wijze te presenteren aan de (interne) klant. Door alle stakeholders te betrekken in het traject creëer je draagvlak binnen de organisatie, kun je op tijd weerstand signaleren en daar adequaat op reageren. Je kunt (dreigende) conflicten op tijd herkennen en hier constructief mee omgaan. Je bent in staat om constructief op feedback te reageren en uiteindelijk het advies geïmplementeerd krijgen.

In de training komt het volgende aan bod:

  • Wanneer is een opdracht een opdracht
  • Wie ben jij, wat is je communicatiestijl en hoe kan dit het traject beïnvloeden
  • Uit welke fases bestaat een adviestraject
  • Hoe ontdek je wie de stakeholders zijn en hoe betrek je die in de onderzoeksfase
  • Hoe kom je aan de juiste informatie en hoe verwerk je die?
  • Het voeren van vraaggesprekken
  • Omgaan met weerstand en conflicten
  • Presenteren

Doel: door een gedegen opbouw in het advies proces leer je alle facetten kennen. Na het volgen van deze training weet je wanneer er een officiële opdracht is, hoe je kunt achterhalen wie de stakeholders zijn, welke fases in een adviestraject je moet doorlopen. Je weet hoe je draagvlak kunt creëren en hoe je de juiste informatie kunt verkrijgen

Voor wie: iedereen die vanuit zijn/haar functie een adviserende rol heeft.

Hoe: deze training is interactief en maakt gebruik van korte stukjes theorie die aangeleerd worden door deze te oefenen met situaties uit de praktijk.

 

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact