Gedrag en beïnvloeding

Opleidingsinformatie

De reactie en het gedrag van anderen sturen? Zou dat even mooi zijn!
Met het gedragsmodel ‘De roos van Leary’ kan dat! Op je werk, maar ook in privésituaties. Door het begrijpen en kunnen toepassen van de gedragspatronen van Leary, ga je leren hoe je met je eigen communicatie, de reactie van je gesprekspartner kunt beïnvloeden.

  • Na deze training ken je de gedragspunten- en patronen uit de Roos van Leary. Je weet welk gedrag het beste bij jou past en hoe dit van invloed is op je communicatie. Je weet dat je je karakter niet kunt kiezen, maar je gedrag en communicatie wel. Je bent in staat om per situatie en gesprekspartner bewust de best passende communicatie in te zetten en daarmee de ander positief te beïnvloeden. Gesprekken lopen voor beide partijen soepeler en je bereikt sneller je doelen.
  • Deze training is interactief en maakt gebruik van korte stukjes theorie die aangeleerd worden door deze te oefenen met situaties uit de praktijk.
  • Iedereen die vanuit zijn/haar functie moet communiceren (iedereen dus) kan deelnemen aan deze training.

In de jaren 50 van de vorige eeuw ontwikkelde gedragspsycholoog Timothy Leary het model ‘De roos van Leary’. Hij deed dit na jarenlange studies naar gedragspatronen in de interactie. Hij ontdekte dat wij communiceren op basis van vaste patronen, reacties: Voel je je aangevallen, ga je verdedigen, een leider doet volgen. Omdat onze interactie altijd via vaste patronen verloopt, actie-reactie, is de Roos van Leary een krachtig instrument om je beïnvloeding te vergroten. Je leert gedrag van anderen herkennen, begrijpen en knellende patronen te doorbreken. Iedereen heeft voorkeursgedrag, het gedrag dat het beste bij je past. Tijdens de training ontdek je je eigen voorkeur en leer je je kwaliteiten en valkuilen. Je wordt je bewust van je eigen wijze van interactie en het effect daarvan op je gesprekspartners. Je gaat oefenen om te leren hoe je je wijze van communiceren kunt aanpassen op de situatie, gesprekspartner en het gewenste resultaat. De roos van Leary is een must voor iedereen die communiceert. Iedereen dus!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Korte inleiding over het ontstaan.
  • Uitleg over het model op interactieve wijze.
  • Oefenen om de roos van Leary te leren doorgronden.
  • Ontdekken van eigen interactie voorkeur.

Oefenen met het doorbreken van ‘lastige’ interactie patronen met individuele gevallen (casussen) van de deelnemers.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact