Succesvol werknemers selecteren (2 dagen)

Opleidingsinformatie

Natuurlijk doen sollicitanten hun best een goede indruk te geven tijdens een sollicitatiegesprek. Maar hoe weet je nou of je echt de beste kandidaat kiest? Een kandidaat die niet alleen goed past bij het functieprofiel, maar ook binnen het team. In deze tweedaagse cursus leer je alle facetten van succesvol selecteren. Van voorbereiding tot afronding.

  • Na het volgen van deze training ben je in staat om met een bewezen succesvolle methodiek de juiste kandidaten te selecteren. Je kunt in de voorbereiding een onderbouwde keuze maken op basis van c.v.’s. Je leert de gesprekken voor te bereiden en te voeren aan de hand van een objectieve methodiek. Je hebt een scan gemaakt van het team en kunt tevens de kandidaat selecteren die goed binnen het team past.
  • Deze training is interactief en maakt gebruik van korte stukjes theorie die aangeleerd worden door deze te oefenen met situaties uit de praktijk.
  • Iedereen die vanuit zijn/haar functie werving- en selectiegesprekken moet voeren kan deelnemen aan deze training.

Het juiste personeel op de juiste plek bepaalt in hoge mate het succes van organisaties. Verkeerde selectie daarentegen kan leiden tot meer verzuim, verloop, onvrede.  Heb jij vanuit je functie regelmatig te maken met werving en selectie van personeel en behoort dit niet als hoofdtaak tot je functie? Dan is deze training voor jou.
De training starten we met de voorselectie. Je leert kritisch te kijken naar c.v.’s en hoe je kunt bepalen welke kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.
Tijdens gesprekken zal de kandidaat natuurlijk zijn uiterste best doen een positieve indruk te geven. Je leert met een bewezen succesvolle vraagtechniek om hier ‘door heen te prikken’. Een scan van je team gaat je helpen ook de juiste kandidaat voor het team te selecteren. Een kandidaat die een aanwinst is voor de organisatie. Gesprekken voeren leer je vooral door veel te doen. Korte stukjes theorie worden afgewisseld met veel oefenen, met situaties uit jouw eigen praktijk.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact